Hírek

A Kirgiz Köztársaság magyarországi Nagykövetségének tanácsadója látogatást tett az ABRAZIV Kft-nél

A Kirgiz Köztársaság magyarországi Nagykövetségének gazdasági és politikai kapcsolatokért felelős tanácsadója, ASANBAEV Almazbek Zholchuevich, április 13-án kíséretével látogatást tett az ABRAZIV Kft. székhelyén, ahol Mondik Zsolt és Turák Zsolt fogadták a vendégeket.

A találkozó célja elsősorban a kirgiz-magyar együttműködési lehetőségek feltérképezése volt, mely kiterjedt Kirgizisztán takarmánygyártási szokásainak és szükségletének megismerésére, valamint a fémfelülettisztításban alkalmazott eljárásokra.

A szakmai egyeztetéseket követően, a delegáció tagjai látogatást tettek a gyártóüzem csarnokaiban, ahol közelebbről is szemügyre vehették a takarmányipari berendezések gyártását, illetve különféle szemcseszóró gépeket, mint például egy HC-1500 Y konvejorpályás szemcseszóró berendezést, valamint egy szemcseszóró termet is.

A sikeres találkozó zárásaként a felek megállapodtak további szakmai találkozók szervezésében a lehetséges kirgiz befektetőkkel, szem előtt tartva a Magyar-Kirgiz Fejlesztési Alap nyújtotta lehetőségek kiaknázását, mely magyar vállalatok kirgizisztáni beruházásaihoz nyújt finanszírozási eszközöket.

Kérjen további információt